Dekorglas & screentryckt glas

Digitaltryckt & screentryckt glas

Hos oss på FSG väljer du själv hur ditt säkerhetsglas ska se ut och fungera. Vi hjälper dig med allt ifrån insynsskyddat balkongräcke till ett diskbänksskydd med havsmotiv eller en designad glasfasad. Bara fantasin sätter gränserna. Vi screentrycker eller digitaltrycker önskad färg eller mönster på PVB-folie som vi sedan laminerar in mellan glasen.

Dekorglas är en benämning på ett laminerat glas som har en dekor eller ett konstnärligt motiv. Glasen kan användas till att utsmycka fasader, inredning, möbler, skyltar eller som bilder på en vägg! Dekorglas ger fantastiska möjligheter!

För att förverkliga dina drömma arbetar vi med två egenutvecklade varumärken av dekorglas, FSG Art Digital och FSG Art Screen.

FSG Art Digital

är en produkt med ­motiv i fyrfärgstryck, printad på PVB. Att ­printa digitalt ger unika möjligheter med ­fotografiska- eller flerfärgstryck.

En ny värld öppnar sig för designers, konstnärer och arkitekter som jobbar med utsmyckning av byggnader med mera. Med digitalt tryck på pvb-folie är det möjligt att få fotografiska bilder laminerade mellan glas. Detta gäller allt från konstnärsmotiv till fotografiska bilder. Endast fantasin sätter gränser!

FSG Art Screen

är ett screentryckt glas med en ­heltäckande yta eller med motiv i ­enfärgstryck. Tekniken med screentryck på PVB innebär även att man kan göra rastermönster.

Screentryck på pvb-folie ger en helt unik glans på trycket jämfört med vanligt screentryck som trycks på glasets utsida. Pvb- folien med tryck lamineras in mellan två glas. Mönstret blir så skyddat för all framtid. Vi kan erbjuda näst intill obegränsat antal kulörer, de som eventuellt skulle saknas kan vi ta fram inom en vecka.