För att skapa förutsättningar till bra föreningsliv i Forserum så sponsrar FSG ett antal föreningar på orten. Syftet förutom att stärka Forserum som ett attraktivt alternativ att bosätta sig på är att ge ungdomar möjlighet att kunna röra på sig och få en bra start på sin idrottsliga karriär.

Forserums IF

En gammal förening (1917) som har både innebandy och fotboll på agendan gällande senior- och ungdomsverksamhet. Den stora begivenheten varje år förutom träningar och matcher är en cup i fotboll ”Karsbo Cup” som spelas en dag sent i augusti varje år och som låter 65 mindre ungdomslag har roligt. Intäkterna denna dag går till klubbens ungdomssektion.

https://www.forserumsif.com

 

Forserums tennisklubb

Startade 1950 har fin anläggning vid Lill-sjön där det finns 2 banor att spela på. Klubben gjorde för ett par års en omstart efter några år av stiltje. Lite nya sponsorer och engagemang från intresserade gjorde att det kom igång igen.

https://idrottonline.se/ForserumsTK-Tennis

 

Hembygdsföreningen

En levande förening med stort intresse för samhällets historia, nuläge och framtid. Det har tagits fram 3 böcker om Forserums industri- och samhällshistoria.. I hembygdsparken har det satsats på en nybyggt museum för några år sen och 2020 byggdes det en ny samlingslokal där det sommartid serveras fika.

https://www.hembygd.se/forserum