Forserum Safety Glass – Din glasgrossist av skyddsglas

Forserum Safety Glass AB ett kreativt och säkert val. Vi tillhandahåller säkerhetsglas för exempelvis balkonger, uterum, systemväggar, glasväggar, duschväggar, duschdörrar, bastudörrar, räckesglas, trappglas, inredningsglas, fasadglas och fönsterglas m.m.

Vid val av skyddsglas finns det två val: härdat eller laminerat säkerhetsglas. Båda kvalificeras som ”personsäkra” vilket innebär att de överensstämmer med gällande säkerhetsglasstandarder, så att de kan användas där människor kommer i kontakt med glas. Men härdat säkerhetsglas och laminerat säkerhetsglas har olika egenskaper och olika fördelar.

Vårt mål är att ge dig den bästa möjliga upplevelsen när du arbetar med oss, från den första kontakten till leveransen av våra produkter. Vi strävar alltid efter att överträffa dina förväntningar genom att tillhandahålla en högkvalitativ kundservice och snabba svar på eventuella frågor eller problem du kan ha.

Läs mer om våra olika produkter.

HÄRDAT SÄKERHETSGLAS

Härdat säkerhetsglas har fem-sex gånger högre hållfasthet än floatglas. Genom termiska processer skapas spänningsförhållanden mellan yta och kärna som ökar glasets tålighet. Förspänt glas är en mer precis benämning på härdat säkerhetsglas.
Vid belastning motverkas dragspänningarna av ytans permanenta tryckspänningar. Om härdat säkerhetsglas brister utlöses spänningarna och hela ytan granuleras och faller isär i små bitar vilket ger en ökad säkerhet.

FSG AB har en konvektionshärd som härdar och värmeförstärker planglas. Den maximala storleken ugnen kan härda är 2800 x 6000 mm. och minsta storleken är 200 x 300 mm. och i tjocklekar mellan 4 och 19 mm. Härden följer klassificeringen EN 12 150 för härdade glas och EN 1863-1:2000 för värmeförstärkta glas. Vi härdar även energiglas.

Laminerat säkerhetsglas

Behovet av större och större glasskivor inom bygg- och inredningsbranschen ökar, ur säkerhets- och hållfasthetssynpunkt krävs allt oftare laminerat säkerhetsglas. Forserum Safety Glass kan erbjuda upp till 6000 x 2600 millimeter stora lamellglas från vår lamineringslinje.
Lamellglas eller laminerat säkerhetsglas består av två eller flera glasskivor med folie mellan glasen. Folien gör konstruktionen seg och svår att ta sig genom och håller samman glaset om det går sönder. Tjockare glas och tjockare folie ökar ljuddämpningen samt gör det svårare att forcera. Lamellglas med fler än två glasskivor och fler än ett folieskikt benämns som multilamell.
Lamellglas kan bestå av olika sorters glas. Vi har många olika sorters lamellglas som lagervara. Laminerat säkerhetsglas kan även kombineras med färger, bilder och fotografier som trycks på folien.

FSG AB har en lamineringslinje med en av Norra Europas största autoklav, i den kan vi laminera upp till 6000 x 2600 millimeter stora glasskivor. Satsningen på en egen lamineringslinje ger säkrare leveranstider vid kundunika lamellglasprodukter.

Härdad lamell, har det härdade glasets styrka, samtidigt som det håller ihop när det går sönder.

PERSONSKYDD

FSG Temp

FSG Temp är vårt härdade säkerhetsglas – ett hållfast och starkt glas med fyra till fem gånger högre hållfastighet än ett vanligt floatglas. Om ett härdat glas går sönder granulerar det till små bitar som minimerar risken för skärskador. Vårt härdade glas lämpar sig därför väl i produkter och konstruktioner där starka och personsäkra glas krävs. Härdat glas används ofta i bilfönster, duschdörrar, glaspartier, glasbord, glasdörrar.

FSG Lam

FSG Lam är vårt laminerade säkerhetsglas – två glas eller fler med folier emellan som gör att glaset inte faller i bitar utan ger ett fortsatt skydd vid bräckage. Laminerat glas passar utmärkt i exempelvis kontorsväggar, glasräcken, glastak, glasgolv.

Laminerat glas är konstruerat av två lager av glas som är bundna ihop med mellanlager för att bilda en permanent bindning. Mellanläggen arbetar för att stödja och hålla glaset för att skapa ett starkt, enhetligt lager även när det är trasigt. Laminerat glas finns i varierande tjocklekar och kan skapas med olika glaskombinationer, beläggningar eller folier för att ge olika egenskaper, såsom låga utsläpp eller ökad isolering.

BULLERSKYDD

FSG Silence

FSG Silence är ett lamellglas som används för att skapa tysta miljöer. Tjockleken på glaset, tillsammans med folien, avgör ljudreduktion och i vilka sammanhang glaset är lämpligt. Ljudlamell används exempelvis i kontorsmiljöer, däribland konferensrum.

Laminerat glas består av två glasrutor med ett mellanlager mellan dem. När dessa faktorer kommer samman minskar de vibrationerna som ljudet skapar och dämpar de flesta ljud som skulle komma rakt igenom vanligt glas. Akustiskt glas tillverkas genom att laminera två glas tillsammans med ett ljudblockerande PVB-membran (Polyvinyl Butyral).

SAKSKYDD

FSG Shield

FSG Shield är vårt förädlade säkerhetsglas som ger i kombination två till sex glas, med folier emellan, en hög säkerhet som gör det lämpligt som inbrottsskydd. Olika kombinationer ger olika skyddsnivåer och väljs utifrån önskat resultat. Vanliga användningsområden av ett förädlat säkerhetsglas är till exempel ett skyltfönster hos en guldsmed, glas på anstalter, men de kan även skydda kulturskatter på ett museum.

Vår specialavdelning arbetar med kundunika bearbetningar oftast i mindre volymer. Konst i glas eller andra utsmyckningar i färg, det kan vara till exempel fotografier eller andra konstuttryck eller mönster.

Personalens långa erfarenhet och gedigna kompetens inom glasbearbetning gör att en växande andel av våra kunder använder oss som rådgivare och bollplank, såväl när det gäller produktutveckling som egenskaper och användningsområden för olika typer av glas.

BRANDSKYDD

FSG Fire

FSG Fire kan, i stället för folie, tillverkas med en silikatmassa mellan glasen. Det ger ett lamellglas med värmeisolerande egenskaper. Precis som för sakskydd finns olika skyddsklasser. Vald skyddsklass beror på hur länge glaset ska stå emot värme, rök och eld.

Brandglas är en typ av specialbehandlat glas som är utformat för att motstå effekterna av eld och rök. Fungerar vanligtvis som en barriär mot elden. Brandbeständigt glas har en högre smältpunkt än vanligt glas och förmågan att motstå hög värme under en viss tid. Som jämförelse förstörs vanligt float glas och till och med härdat säkerhetsglas mycket snabbt av bränder. Därför faller ofta från sina ramar eller smälter helt nästan omedelbart när de utsätts för lågor.

SPECIALBESTÄLLNINGAR

Specialglas

Vår specialavdelning arbetar med kundunika bearbetningar oftast i mindre volymer. Konst i glas eller andra utsmyckningar i färg, det kan vara till exempel fotografier eller andra konstuttryck eller mönster.

Personalens långa erfarenhet och gedigna kompetens inom glasbearbetning gör att en växande andel av våra kunder använder oss som rådgivare och bollplank, såväl när det gäller produktutveckling som egenskaper och användningsområden för olika typer av glas.