Lamellglas - Laminerat glas och säkerhetsglas

Laminerat säkerhetsglas – ett glas som inte faller i bitar

Behovet av större och större glasskivor inom bygg- och inredningsbranschen ökar, ur säkerhets- och hållfasthetssynpunkt krävs allt oftare laminerat säkerhetsglas. Forserum Safety Glass kan erbjuda upp till 6000 x 2600 millimeter stora lamellglas från vår lamineringslinje.
Lamellglas eller laminerat säkerhetsglas består av två eller flera glasskivor med folie mellan glasen. Folien gör konstruktionen seg och svår att ta sig genom och håller samman glaset om det går sönder. Tjockare glas och tjockare folie ökar ljuddämpningen samt gör det svårare att forcera. Lamellglas med fler än två glasskivor och fler än ett folieskikt benämns som multilamell.
Lamellglas kan bestå av olika sorters glas. Vi har många olika sorters lamellglas som lagervara. Laminerat säkerhetsglas kan även kombineras med färger, bilder och fotografier som trycks på folien.

FSG levererar laminerat glas i tjocklekarna från 5-80mm. Läs mer om vilka glastyper vi har på lager under sortiment.

EN 14449 – FSG Lam

En effektiv skäranläggning för lamellglas

Forserum Safety Glass har en helautomatisk lamellskäranläggning, som är över 30 meter lång. Vi kan skära upp till 4600 x 3210 millimeter stora lamellglas.

Stor lamineringslinje

Forserum Safety Glass har en lamineringslinje med en av Norra Europas största autoklav, i den kan vi laminera upp till 6000 x 2600 millimeter stora glasskivor. Satsningen på en egen lamineringslinje ger säkrare leveranstider vid kundunika lamellglasprodukter.

Härdat laminerat glas

Härdat laminerat glas är en sammanslagning mellan laminerat och härdat glas. Styrkan i härdat glas och säkerheten hos laminerat glas är användbara för krävande glaslösningar, såsom balkongräcken, glastrappsteg/golv och glasfasader.

FSG levererar härdat glas i tjocklek 8,76mm och uppåt.

EN 14449 – FSG TempLam

Värmeförstärkt laminerat glas

Värmeförstärkt laminerat glas är en sammanslagning mellan laminerat och värmeförstärkt glas. Styrkan i det värmeförstärkta glaset och säkerheten hos laminerat glas är användbara för krävande glaslösningar, såsom balkongräcken, glastrappsteg/golv och glasfasader.

FSG levererar värmeförstärkt lamell i tjocklekarna 8,76mm och uppåt.

EN 14449 – FSG TempLam