NYHETER2023-05-31T15:22:46+02:00

Semestertider

 Forserum Safety Glass önskar alla en riktigt skön sommar.

FSG stänger vecka 28, 29 och 30.
Reducerad bemanning under vecka 27 och 31.

30 juni, 2023|

Hållbarhet i fokus!

Efter ett fantastiskt samarbete under hösten med vår glasleverantör Guardian kan nu Forserum Safety Glass AB titulera sig som Guardians första samarbetspartner i Sverige gällande återvinning av optimeringsspillet från vårt floatskärbord. Användning av optimeringsspillet istället för råvaror gör det möjligt för Guardian att bevara naturresurser, minska energiförbrukningen och CO2-utsläppen under glastillverkning. Guardian är redo att använda optimeringsspillet som råvara (smälta om dem till nytt planglas) utan någon annan bearbetning än normal industriell praxis. Lastbilarna som levererar glas från Guardian kommer att ta med sig optimeringsspillet tillbaka i containrar. Detta betyder att lastbilarna inte behöver gå tomma tillbaka till sitt ursprungsland som dom gör i dagsläget. Återlämnande av glaset kommer ske direkt till glastillverkaren Guardian utan några mellanhänder.
Det här möjliggör för Forserum Safety Glass att implementera verklig cirkulär ekonomi i glas.
Forserum Safety Glass påbörjade 19/12.2022 att fylla dom första containrarna med optimeringsspill och vi är nu väldigt glada över att se hur engagerade och stolta vår personal är över att få vara med på den här resan.

 

14 februari, 2023|

Nordbygg 2022

Det har varit fyra lyckade dagar på Nordbyggmässan i Älvsjö. FSG vill tacka alla entusiastiska människor som besökte oss i vår monter.

Efter nästan två år med pandemin har det varit extra kul och givande att få möta båda nya och gamla ansikten.

Vi upplevde en besöksrik och positiv mässa med ett stort intresse för glas.

 

2 maj, 2022|

Vår senaste investering!

Det senaste tillskottet till maskinparken är nu på plats, en Systron CNC slipmaskin som innebär en ökad kapacitet på CNC-bearbetade produkter.

Systron GmbH använder vattenskärning för hål och urtag vilket ger en snabbare process än diamantverktyg och eliminerar behovet av efterbehandling då glaset kan härdas direkt!

2 maj, 2022|