Floatglas

Floatglas är namnet på det obearbetade glaset och utgör grunden för många glaslösningar och är själva råmaterialet i glasindustrin. Floatglas har fördelen av att vara ekonomiskt och effektivt att producera i stora mängder, vilket har gjort det till en populär och tillgänglig råvara för en mängd olika användningsområden. Det tillverkas genom en metod som innebär att glasmassan får flyta på en bädd av smält tenn, vilket ger en mycket plan yta. Det är dock viktigt att notera att floatglas i sig har inte några specifika säkerhetskrav och det kan bli stora vassa skärvor vid brott. Därför krävs vid många tillämpningar en bearbetning eller förädling av floatglaset för att göra det säkrare och mer användbart.

Floatglas används som grundmaterial för säkerhetsglas, härdat glas och laminerat glas. Forserum Safety Glass förädlar floatglaset till säkerhetsglas genom att härda eller laminera glasen. Det kan även skäras, slipas och borras för att få glaset precis så som kunden önskar.

Oavsett om du behöver glas till byggprojekt, inredning eller andra ändamål, kan vi erbjuda dig högkvalitativt floatglas som möter dina specifika krav. Genom att vi har ett stort sortiment av olika floatglas. Där vi kan leverera floatglas i tjocklekarna 2-15mm.

Läs mer om vilka glastyper vi har på lager under sortiment.

EN 572 FSG Float