Privacy Glass

Privacy glass är ett laminerat glas som ofta används i kontorsmiljö där du vill kunna ha möjligheten att antingen ha öppenhet, ljus och volym genom en klar kontorsvägg, eller skärma av vid särskilda tillfällen. Privacy glass kan även ersätta avskärmningsgardiner i miljöer där renlighet är viktigt. I ett skyltfönster kan man tänka sig ha normal insyn dagtid och dimma ner Privacyglasen på kvällen och projicera reklam på dem istället. Privacy glass är ett glas med inlaminerad LCD-film som gör att man kan tona det från opalfärgat till klart glas. Glaset har opalfärg i normalläge men blir klart/genomsiktligt när du tillsätter elström. FSG levererar både transformatorer och strömbrytare/fjärrkontroller men lämnar även offert på elinstallationen från certifierat elföretag.
FSG har nyligen fått en stororder på Privacy glass.

4 april, 2017|

FSG satsar på egen distribution

I dagsläget har FSG en lastbil med släp och en med kran. Detta för att kunna vara ännu mer flexibla och kunna tillgodose våra kunders behov på bästa sätt.Vi har flertalet fasta rutter varje vecka men har även möjlighet att anpassa vissa rutter efter behov. Vi jobbar på att utöka vår distribution med fler bilar och rutter.
Nedan ser ni våra fasta rutter.

 

– Göteborg med omnejd
– Nordvästra Götaland: (Falköping, Skövde, Skara, Lidköping, Vänersborg, Habo)
– Östra Småland: (Vimmerby, Hultsfred, Västervik, Oskarshamn, Kalmar)
– Östergötland: (Nässjö, Eksjö, Aneby, Tranås, Gränna, Linköping, Norrköping, Vadstena)
– Sydvästra Götaland: (Värnamo, Gislaved, Tranemo)
– Jönköping m omnejd: (Jönköping, Bankeryd, Taberg)
– E4 SYD: (Jönköping, Värnamo, Ängelholm, Helsingborg)

4 april, 2017|

FSG levererar brandglas igen

Brandglas ger skydd mot flammor, rökgaser och stora temperaturökningar och används för att förhindra brandspridning i byggnader. Glasen består av olika skikt, ju fler skikt desto längre tid tar det för branden att tränga igenom och temperaturhöjningen på andra sidan glaset fördröjs. Brandglas kan bestå av 3 upp till 9 glasskikt med olika kombinationer av specialgelé eller energiupptagande specialfolier mellan glasen. Brandsäkerheten ökar proportionellt med antalet skikt. Det finns tre normgivande klasser av brandglas E,EW och EI.

Vi har just nu tre sorter på lager

  • Pyrobelite 9 EG (EW30 / 1B1) 12mm, för in/utvändigt bruk (en sida UV-stabil)
  • Pyrobel 16  (EI30 / 2B2) 17mm, för invändigt bruk
  • Pyrobel 25 (EI60 / 1B1) 27mm, för invändigt bruk

FSG kan även leverera isolerglaskasetter med ovan nämnda brandglassorter.

4 april, 2017|

Våren är på gång

Den efterlängtade våren är på väg till oss och vi har märkbart längre och ljusare dagar här i Forserum.  Sommartiden kommer också inom kort, denna förändring av tiden bekräftar med tydlighet att våren och sommaren är på gång.
Min personliga känsla är att vi knappt har hunnit lämna 2016 innan vi är mitt uppe i 2017. Tiden tenderar att gå fortare för varje år som går. Vi siktar som alltid framåt i verksamheten samtidigt som det är viktigt att lära sig av de erfarenheter som man får kontinuerligt. För FSG AB var 2016 ett bra år som nu ligger till grund för det fortsatta framtidsbyggandet. Verksamheten har under det senaste året fortsatt att utvecklas positivt.  Kompetens, erfarenhet, engagemang hos personalen har varit och är en mycket viktig del även i den fortsatta utvecklingen. Det engagemang, kunskap och erfarenhet som finns i verksamheten tillsammans med en växande marknad gör det enkelt att se fortsatt positivt på företagets framtida utveckling. Det nya året har startat i ett högt tempo och marknaden har fortsatt att ge oss ett stort förtroende som leverantör av säkerhetsglas.
FSG AB kommer fortsätta att jobba med kvalité, kompetens, service i fokus.  Ambitionen är att ytterligare förstärka vår position som den ledande säkerhetsglasleverantören på den svenska marknaden.

Ha en härlig vår!
Hälsningar Stefan Johansson, VD

4 april, 2017|

Clarvista

Clarvista är ett glas med unika egenskaper som främst används i duschutrymmen.
Med blotta ögat syns det inte men i mikroskop ser man att glas är ett överraskande poröst material. Den ständiga påfrestningen genom värme, fukt och rengöringsmedel i ett badrum kan därför lätt förorsaka korrosion. Detta gör att normalt glas snabbt förlorar sitt vackra utseende och ser ”molnigt” ut, ytan blir matt. Med tiden kan rengöringsmedel inte längre motverka denna korrosion.
På Clarvista är ytan förseglad med en speciell beläggning som är sammansmält med glaset. Detta skydd ger glasytorna en hög grad av släthet som gör alla duschkabiner med Clarvista-glas utomordentligt motståndskraftiga mot yttre påverkan. Med regelbunden skötsel ser glaset ut som nytt under en lång tid, hela livet. Vi kan leverera ClarVista i tjocklekarna 6mm och 8mm.

4 april, 2017|